Alle energieleveranciers bij elkaar op een website

Je worstelt al een tijdje met het idee om naar andere leveranciers van energie en gas te gaan kijken. Je hebt de laatste tijd namelijk steeds meer gas en stroom verbruikt en nu wordt de rekening wel echt heel hoog. Ook hoorde je van je buurman dat hij veel minder betaalde voor zijn gas en licht. Echter, je hebt moeite met het maken van de overstap en je weet niet waar je moet beginnen met het vergelijken van leveranciers. Hier lees je er meer over. Vergelijk energie als je denkt dat je nu te veel geld betaald.

Gebruik een vergelijkingswebsite om snel klaar te zijn

Je moet natuurlijk helemaal niet zelf alles gaan vergelijken en opzoeken. Hiervoor heb je
namelijk hele mooie vergelijkingswebsites. Op deze sites staat alle informatie van alle
leveranciers. Je hoeft meestal alleen maar je postcode en het verbruik van het komende jaar in te vullen. Daarna krijg jij alle opties gepresenteerd en kan je zo de goedkoopste uitkiezen. Afhankelijk van waar je woont en hoeveel je verbruikt worden de opties geselecteerd.

Hoe komt het dan dat de prijzen verschillen voor hetzelfde product?

De leveranciers kunnen zich op weinig terreinen van elkaar afzetten. Ze doen dit daarom op basis van hun prijzen en soms van enkele leuke kortingen of aanbiedingen. Hierdoor is er ook constant een prijzenoorlog tussen de leveranciers. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd de rekeningen te vergelijken om ervoor te zorgen dat je nooit teveel betaalt. Overstappen energie is dus makkelijker dan je zou denken.

Is het overstappen dan moeilijk?

De andere drempel om over te stappen is vaak het idee dat je dan een tijdje zonder stroom
en gas komt te zitten. Dit is natuurlijk echt niet waar. Je wordt geen enkel moment van gas
en licht afgesloten. Meestal regelt de nieuwe leverancier alles heel goed voor jou. Er zitten
dus alleen maar voordelen aan het maken van een overstap en zeker geen nadelen.

Geplaatst in: Huis